In één beeld het verhaal vangen dat u wilt vertellen. Dat is de opdracht waarmee ik op pad ga. Fotografie begint met luisteren. Uw wensen en uw doel vormen de lens waardoor ik kijk.

 

Vanzelfsprekend stelt u niet alleen hoge eisen aan mijn foto’s, maar eveneens aan mijn werkwijze. Ik kan u zeer snel van dienst zijn. Minder ideale omstandigheden ervaar ik niet als een bezwaar, maar als een uitdaging. Creativiteit is tenslotte ook een kwestie van improviseren en oplossingen verzinnen.

 

De uitdaging om elke situatie zo treffend mogelijk te verbeelden; dat is wat mij beweegt.

Dit vak brengt verschillende, soms contrasterende facetten bij elkaar. Onderweg zijn en stil staan. Warme belangstelling en bevroren momenten. Grote lijnen en minieme details. De bonte kleuren zowel als de grijstinten van het leven. Afzondering en interactie. Voorspelbaarheid en verrassing.

 

Op mijn zestiende besloot ik fotograaf te worden. In Den Haag voltooide ik de Academie voor Fotografie en in het jaar tweeduizend ving ik aan als professioneel fotograaf.

 

Mijn opdrachtgevers zijn door het hele land gevestigd. Ik werk onder andere voor uitgeverijen van bedrijfs- en branchebladen, overheden, bedrijven en non-profitorganisaties. Mijn werkgebied bestrijkt heel Nederland, maar het accent ligt op Amsterdam en wijde omgeving. De foto’s op deze site vertellen u wat ik heb gemaakt. Als dit u aanspreekt, maak ik graag nieuw werk voor u. Laat het mij weten.

 

Jeroen van Kooten, fotograaf